Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, vandaag verstuurd

a
  >  Wat zijn verzwaringsproducten?

Informatie

Wat is prikkelverwerking?

Bij alles wat wij doen in ons dagelijks leven, krijgen we te maken met prikkels. Wist je dat je wel 11 miljoen prikkels gemiddeld per seconden verwerkt? Dat is enorm veel! Al deze prikkels kunnen lastig zijn voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen of autisme.

Het menselijk lichaam behandelt deze prikkels . Het binnenkrijgen van informatie van buitenaf en binnenuit in de vorm van prikkels en het hierop vervolgens op reageren (of juist niet), wordt prikkelverwerking genoemd. Meer weten hoe prikkelverwerking werkt?

Verzwaarde producten..
Wat zijn dat precies?

DIQIE snapt dat je bij het horen van de woorden “verzwaarde producten” of “zwaartekracht producten” je vraagtekens zet. Daarom leggen wij dit graag voor je uit.

Verzwaarde producten zijn ontworpen op basis van het ontspannende effect van gewicht. Door het uitoefenen van diepe druk op het lijf ervaart de gebruiker een gevoel van veiligheid en lichamelijke ontspanning.

Wat is diepe druk stimulatie?

Diepe druk stimulatie is een methode om prikkelverwerking in de hersenen op een juiste manier te stimuleren. Diepe druk stimulatie is het stevig, maar teder vasthouden of knuffelen van het lichaam waardoor je zenuwstelsel ontspant.

Door een gelijkmatige druk over het lichaam worden de hersenen gestimuleerd om gelukshormonen aan te maken. Deze gelukshormonen hebben een sterke invloed op onze mentale gezondheid maar ook op de slaap. Door het stimuleren van deze twee gelukshormonen neemt het stresshormoon af. Benieuwd hoe?

Kwaliteit gegarandeerd

DIQIE heeft hoogwaardige kwaliteit en een optimaal comfort hoog in het vaandel. Daarom bestaat een verzwaringsvest van DIQIE uit 7 lagen materiaal en maakt hierbij alleen gebruik van milieuvriendelijke materialen. Hierdoor zal een verzwaringsvest langer mee gaan. Meer weten?

a

Waar helpt DIQIE bij?

Ook jouw kind kan een gevoel van veiligheid en ontspanning ervaren met behulp van een verzwaringsvest of verzwaringsknuffel. Onze producten hebben de volgende bijzondere eigenschappen:

Het voorkomen van driftbuien

Een kalmerende werking bij angst en/of paniek

Het voorkomen van overprikkeling

Het verbeteren van de concentratie

Het verminderen van een gevoel van onrust

Een stimulerende werking bij het in slaap vallen

Het leren omgaan met stressvolle situaties en gedachten

a

Voor wie is DIQIE?

De verzwaringsproducten van DIQIE zijn door alle kinderen te gebruiken. De producten zijn niet gericht op een groep of type kind. Verzwaringsproducten kunnen helpen bij angst, slaap- en andere stoornissen. Denk aan:

ADHD / ADD

Autisme / Asperger syndroom

Slapeloosheid

Zintuigelijke stoornissen / Gilles de la Tourette

Hoog sensitief persoon (HSP) / Sensorische Integratie (SI) stoornis

Angststoornissen / stress en spanningen

Syndroom van down / Verstandelijke beperking

Slide a a