Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, vandaag verstuurd

a
  >  Hoe werkt diepe druk stimulatie?

Diepe druk stimulatie

Wat is het en hoe werkt het?

Diepe druk stimulatie is een middel om overprikkeling tegen te gaan. Maar ook een manier om prikkelverwerking in de hersenen op een juiste manier te stimuleren. Diepe druk stimulatie is een populaire therapie die wereldwijd wordt toegepast met hele goede resultaten. Door een gelijkmatige druk over het lichaam worden de hersenen gestimuleerd om dopamine en serotonine aan te maken.

Dit zijn twee gelukshormonen die een sterke invloed hebben op onze mentale gezondheid en op de slaap. Door het stimuleren van deze twee gelukshormonen neemt het stresshormoon cortisol af. Denk bijvoorbeeld aan het gevoel wanneer je iemand dicht tegen je aan drukt bij verdriet of wanneer iemand in de war is of het inbakeren van baby’s. Diepe druk stimulatie heeft een beschermend en kalmerend effect.

Werkt niet alleen bij sensorische overprikkeling maar zorgt ook voor een tevreden en rustgevend gevoel.

Diepe druk stimulatie zorgt ervoor dat een overactief zenuwstelsel tot rust wordt gebracht en het creëert een prikkelfilter wanneer het lichaam dit zelf niet voldoende heeft gecreëerd. Diepe druk stimulatie heeft een positief effect op de concentratie en het voorkomt momenten van angst, woede of stress als gevolg van overprikkeling. Het verlaagt de spanning in het brein en lijf en geeft een beter eigen lichaamsbesef. Diepe druk stimulatie kan op veel verschillende manieren worden toegepast. Wanneer specifiek gekeken wordt naar diepe druk stimulatie bij kinderen dan zijn verzwaringsvesten en verzwaringsknuffels voorbeelden van prettige hulpmiddelen.

Verzwaringsvest_blauw_bellen

Slide a a