Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, vandaag verstuurd

a
  >  Verzwaringsknuffel   >  De voordelen van verzwaarde vesten en verzwaarde knuffels

De voordelen van verzwaarde vesten en verzwaarde knuffels

Op straat zie je een buurjongetje met een verzwaringsvest lopen. Ook op school hoor je steeds meer ouders praten over de aankoop van verzwaringsvesten en verzwaringsknuffels. DIQIE snapt dat je jezelf afvraagt wat nou precies de voordelen zijn van deze verzwaringsproducten. Lees deze blog verder om daar achter te komen.

De verzwaarde vesten en verzwaarde knuffels van DIQIE hebben de volgende bijzondere eigenschappen:

  • Het voorkomen van driftbuien
  • Een kalmerende werking bij angst en/of paniek
  • Het voorkomen van overprikkeling
  • Het optimaliseren van de concentratie
  • Het verminderen van gevoel van onrust
  • Een stimulerende werking bij het in slaap vallen
  • Het leren omgaan met stressvolle situaties en gedachten

Diepe druk stimulatie

De populaire therapie achter verzwaringsproducten is diepe druk stimulatie. Wat diepe druk stimulatie precies is lees je hier.

Hoe kan het dat verzwaringsproducten zo goed helpen bij overprikkeling, onrust, angst en paniek?

Meer dopamine

Verzwaringsproducten helpen het lichaam bij het aanmaken van dopamine. Ook wel het geluksstofje of gelukshormoon genoemd. Dopamine is belangrijk bij verschillende hersenprocessen denk aan motivatie, leren en aandacht. Maar is ook deels verantwoordelijk voor het regelen van ademhaling, eetlust en geeft een prettig gevoel bij bijvoorbeeld het krijgen van een beloning.

Meer serotonine

Een ander geluksstofje of gelukshormoon is serotonine. Verzwaringsproducten helpen het lichaam bij het aanmaken van serotonine. Serotonine heeft invloed op de stemming, geheugen, zelfvertrouwen en de slaap. Maar serotonine is ook de regelaar van het dopaminesysteem in ons lichaam.

Minder cortisol

Cortisol is het stresshormoon. Cortisol wordt aangemaakt bij angst of stress. Het is een manier van je lichaam om snel te kunnen handelen in stressvolle situaties zodat je kunt vechten of vluchten. Door aanmaak van dopamine en serotonine en een ontspannen zenuwstelsel neemt het stresshormoon cortisol af.

Ontspannen zenuwstelsel

Door het gebruik van verzwaringsproducten ontspant je zenuwstelsel. Ontspanning is wat je brein nodig heeft. Dit wordt gecreëerd door het aanmaken van de gelukshormonen dopamine en serotonine en bij een lage cortisol.

Zoals je kunt lezen wordt door het gebruik van de verzwaringsproducten van DIQIE de stemming van jouw kind overdag aanzienlijk verbeterd. Met als gevolg betere prestaties op school en meer zin om er op uit te trekken. Dit is niet alleen fijn voor jouw kind maar werkt ook door op het humeur van jou als ouder of verzorger. A happy kid is a happy you.  

Wil je ook een happy kid?

Mocht je vragen hebben schroom niet om deze te stellen. Dit kan via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar contact@diqie.nl. De klantenservice van DIQIE staat klaar om je te voorzien van persoonlijk advies.

Laat een reactie achter