Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, vandaag verstuurd

a
  >  Wasinstructies

Wasinstructies

Hoe onderhoud je verzwaringsproducten van DIQIE?

DIQIE snapt dat je zuinig bent op je spullen. Goed onderhoud en de juiste wasinstructies dragen bij aan een langere levensduur van de verzwaringsproducten. Maar hoe onderhoud je nu het beste de verzwaringsproducten van DIQIE? Onderstaand vind je een handig stappenplan.

Stap 1

Het waslabel

Raadpleeg allereerst het waslabel van het verzwaringsproduct. Je zal lezen dat verzwaringsvesten en verzwaringsknuffels van DIQIE alleen met de hand kunnen worden gewassen. Dit heeft als reden dat een nat verzwaringsproduct nog zwaarder wordt en dit niet goed is voor je wasmachine. Ook het materiaal van een verzwaringsvest of verzwaringsknuffel zal sneller slijten door de wasmachine; stiksels kunnen sneller loslaten, stof kan slijten of de vulling kan gaan lekken. Door je aan de instructies op het waslabel te houden behoud je het langst plezier van het verzwaringsvest of de verzwaringsknuffel.

Stap 2

Behandel hardnekkige vlekken

Controleer het verzwaringsvest of de verzwaringsknuffel voor het handwassen op hardnekkige vlekken. Behandel deze hardnekkige vlekken goed door koud water over de hardnekkige vlek te laten lopen. Gebruik geen warm water. Dat zorgt ervoor dat de hardnekkige vlek zich dieper in de stof trekt. Vervolgens gebruik je een vlekverwijderaar. Let op! Gebruik een vlekverwijderaar zonder bleekmiddel. Controleer het etiket goed. Veel vlekverwijderaars bevatten namelijk bleekmiddel. Doe de vlekverwijderaar op de hardnekkige vlek en wrijf dit voorzichtig in met de hand of een microvezeldoek.

Stap 3

Handwas

Na het behandelen van de hardnekkige vlek is het tijd om het verzwaringsvest of verzwaringsknuffel te wassen. Het verzwaringsvest en de verzwaringsknuffel worden met de hand gewassen met een milde zeep in koud / lauw water of met een vochtige doek (microvezel) afgenomen.

Let op! Gebruik geen wasmiddel of oplosmiddel en niet in warmwater of chemisch reinigen.

Stap 4

Drogen

Let op! Een nat verzwaringsvest of een nat verzwaringsknuffel zijn zwaarder dan een droog verzwaringsproduct. De verzwaringsproducten van DIQIE kunnen niet in de droger, maar droog je aan de buitenlucht. Het liefst plat op de grond of over een trapleuning. Niet over een waslijntje. Draai af en toe het verzwaringsvest om zodat het gewicht goed verdeeld blijft en het verzwaringsvest sneller zal drogen.

Let op! Droog een verzwaringsvest of verzwaringsknuffel niet op een radiator, bij vuur of bij kunstmatige warmtebronnen. Ook kunnen de verzwaringsproducten niet worden gestreken.

Als je bovenstaande instructies opvolgt dan zal je binnen een dag weer gebruik kunnen maken van het verzwaringsvest of de verzwaringsknuffel en blijft het product veel langer mooi.

Vragen? Vul het contactformulier op deze website in of stuur een e-mail naar contact@diqie.nl

Slide a a