Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, vandaag verstuurd

a
  >  Verzwaringsknuffel   >  Worden verzwaarde vesten en verzwaarde knuffels vergoed door de zorgverzekering?

Worden verzwaarde vesten en verzwaarde knuffels vergoed door de zorgverzekering?

Wist je dat iedereen te maken heeft met een prikkelverwerkingsstoornis? Iedereen leert op zijn eigen manier om te gaan met prikkels. Voor de een gaat dat iets makkelijker dan voor de ander. De verzwaringsknuffels en verzwaringsvesten van DIQIE zijn een natuurlijk hulpmiddel bij prikkerverwerking. Omdat verzwaringsproducten duur kunnen zijn snap ik dat je jezelf afvraagt of verzwaringsproducten vergoed worden door de zorgverzekering. Lees deze blog verder om daar een antwoord op te krijgen.

Verzwaringsproducten zorgverzekering

Verzwaringsproducten die duizenden mensen op een natuurlijke manier helpen bij prikkelverwerking. Je zou verwachten dat zorgverzekeringen in Nederland de aanschaf van deze verzwaringsproducten zouden vergoeden. DIQIE is op onderzoek gegaan en kwam tot de conclusie dat op dit moment geen een zorgverzekering in Nederland een ziektekostenvergoeding aanbiedt voor verzwaringsproducten.

Zorgverzekeringen in Nederland zien de verzwaringsproducten als alternatief hulpmiddel. Ondanks de positieve effecten van de verzwaringsproducten. DIQIE hoopt door het kenbaar maken van de positieve effecten van verzwaringsproducten dat zorgverzekeringen in Nederland snel de verzwaringsproducten als ziektekostenvergoeding aan zullen bieden. Zodat de aanschaf van verzwaringsproducten voor iedereen toegankelijk wordt. Maar voor nu is dat nog wachten.

Is er een mogelijkheid om de verzwaringsproducten te financieren?

DIQIE weet dat er een aantal mogelijkheden zijn om de verzwaringsproducten te financieren.

WMO

Een optie is om een vergoeding aan te vragen bij je gemeente via de WMO. Deze aanvraag dien je zelf te doen bij je gemeente. Je legt in een brief uit waarom een verzwaringsvest of een verzwaringsknuffel zoveel meerwaarde voor jou of jouw kind heeft. Dat kan zijn door betere prestatie of concentratie op school of werk, het deelnemen aan activiteiten buitens huis of om beter te slapen. Het verschilt per gemeente of je een offerte van de verzwaringsproducten moet toevoegen. Je kan het beste contact opnemen met je gemeente, het WMO-loket, om te vragen hoe je dit kan aanvragen en welke documenten je moet aanleveren.

PGB

Een andere optie is om de verzwaringsproducten uit het verantwoordingsvrije bedrag van het Persoonsgebonden Budget te betalen.

Crowdfunding

Mocht het via de bovenstaande twee opties niet lukken om de verzwaringsproducten te financieren dan kan je altijd nog via een crowdfunding geld inzamelen voor de koop van een verzwaringsvest of een verzwaringsknuffel bij DIQIE.

Conclusie

Het is dus nog even wachten tot de Nederlandse zorgverzekeringen een ziektekostenvergoeding voor verzwaringsvesten en verzwaringsknuffels zullen aanbieden. DIQIE hoopt door het kenbaar maken van de positieve effecten van verzwaringsvesten en verzwaringsknuffels dat dit snel gaat gebeuren. Gelukkig zijn er wel een aantal opties mogelijk ter financiering van de verzwaringsproducten.

Heb je vragen? Stel ze gerust. Dit kan via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar contact@diqie.nl. De klantenservice van DIQIE staat klaar om je te voorzien van persoonlijk advies.

Verzwaringsvesten en verzwaringsknuffels kopen?

Laat een reactie achter