Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, vandaag verstuurd

a
  >  Verzwaringsvest   >  De 5 belangrijkste vragen bij het kopen van een verzwaringsvest beantwoord

De 5 belangrijkste vragen bij het kopen van een verzwaringsvest beantwoord

Je hoort steeds vaker mensen praten over het effect van verzwaringsproducten. Dat is niet gek want deze wereldwijde populaire therapie brengt hele goede resultaten en mensen zijn erg positief over deze therapie.

Sta je op het punt om een verzwaringsvest te kopen? Lees dan deze blog goed door. In deze blog worden de 5 belangrijkste vragen beantwoord.

 1. Wat is een verzwaringsvest en hoe werkt het?
 2. Welke maat verzwaringsvest is geschikt?
 3. Is het verzwaringsvest niet te warm?
 4. Van welk materiaal is het verzwaringsvest gemaakt?
 5. Hoe wordt het verzwaringsvest onderhouden?

1. Wat is een verzwaringsvest en hoe werkt het?

Een verzwaringsvest is een vest die zwaarder weegt dan een normaal vest en is ontworpen op basis van het ontspannende effect van gewicht. Een verzwaringsvest kan je kopen als je last hebt van driftbuien, onrust, angst of paniek, overprikkeling, stress, concentratieproblemen of slaapproblemen. Door het gewicht wordt een veilig, beschermend en kalmerend effect ervaren.

Wat doet extra gewicht?

Het verzwaringsvest van DIQIE varieert tussen de 0.91 kg en de 1.82 kg. De theorie achter een verzwaard vest wordt diepe druk stimulatie genoemd. Diepe druk stimulatie zorgt voor een gelijkmatige druk over de romp. Gelijkmatige druk brengt het stresshormoon omlaag, dus het gevoel van angst neemt af en laat de gelukshormonen stijgen. Denk aan het effect en gevoel van een knuffel bij verdriet of het inbakeren van baby’s. Je zal rustiger worden. Overprikkeling kan worden voorkomen en je zal beter met bepaalde situaties van overprikkeling of onderprikkeling om kunnen gaan.

Wie kan het verzwaringsvest gebruiken?

Er is niet een specifieke groep of type kind die het verzwaringsvest kan gebruiken. Alle kinderen kunnen het verzwaringsvest gebruiken. Het verzwaringsvest kan helpen bij angst, slaap- en andere stoornissen. Denk aan:

 • ADHD
 • ADD
 • Autisme
 • Asperger syndroom
 • Slapeloosheid
 • Zintuigelijke stoornissen
 • Gilles de la Tourette
 • Hoog sensitief persoon (HSP)
 • Sensorische Integratie (SI) stoornis
 • Angststoornissen
 • Stress / spanningen
 • Syndroom van down
 • Verstandelijke beperking

2. Welke maat verzwaringsvest is geschikt?

Het stappenplan van DIQIE helpt je bij de koop van de juiste maat verzwaringsvest.

DIQIE verkoopt 3 maten verzwaringsvesten. Maat S, M en L. Let er op dat het vest nauw moet aansluiten om de romp. Zo wordt het beste resultaat behaalt. Het is verstandig om de omtrek en de lengte van de romp op te meten en onderstaande maattabel aan te houden. Mocht het zo zijn dat de omtrek en de lengte net tussen twee maten in zit dan raadt DIQIE aan om de grotere maat te kiezen. Hierdoor wordt het langst plezier behouden van het verzwaringsvest.

3. Is het verzwaringsvest niet te warm?

Bang dat een verzwaringsvest het dragen extra warm maakt? Dat hoeft niet. Het materiaal is belangrijk of een verzwaringsvest warm is of niet. Het verzwaringsvest van DIQIE geleidt warmte goed. Dit komt omdat het verzwaringsvest van DIQIE uit 7 lagen materiaal bestaat. De buiten- en binnenkant zijn gemaakt van katoen. Katoen is ademend en neemt zweet goed op. Het verzwaarde materiaal zijn glasparels. Glasparels geleiden warmte goed en houdt geen warmte vast. In tegenstelling tot plastic korrels.

4. Van welk materiaal is het verzwaringsvest van DIQIE gemaakt?

DIQIE vindt het belangrijk dat het vest lekker zit, goed draagbaar is en van goede kwaliteit is gemaakt. Daarom bestaat een verzwaringsvest van DIQIE uit 7 lagen materiaal. De buiten- en binnenkant van het verzwaringsvest zijn gemaakt van katoen. Katoen is ademend en neemt zweet goed op. Het verzwaarde materiaal zijn glasparels. Glasparels zijn geluidloos, geurloos, niet giftig, hypoallergeen, milieuvriendelijk en geleiden warmte goed. 2 microvezel lagen houden de glasparels op zijn plaatst. Hierdoor lekken de glasparels niet. Tot slot zit binnen in het verzwaringsvest nog 2 lagen voeringstof. Deze voeringstof is zacht en comfortabel.

Kijk goed naar het materiaal waar het verzwaringsvest van is gemaakt. Dit is belangrijk voor het draagcomfort en de levensduur van het verzwaringsvest. De meeste verzwaringsproducten bestaan uit 5 lagen materiaal. DIQIE kiest er voor om 2 extra lagen toe te voegen om de glasparels goed op zijn plaatst te houden. Hierdoor lekker de glasparels niet en wordt het gewicht goed over het verzwaringsvest verdeelt.

5. Hoe wordt het verzwaringsvest onderhouden?

Hygiëne is belangrijk. Maar hoe wordt nu het beste het verzwaringsvest van DIQIE onderhouden?

Het verzwaringsvest van DIQIE kan helaas niet in de wasmachine. Dit komt omdat de wasmachine de vulling van het verzwaringsvest snel zal beschadigen waardoor het verzwaringsvest minder lang mee gaat.

DIQIE raadt aan om het verzwaringsvest af te nemen met een vochtige doek (microvezel) of met de hand te wassen met een milde zeep in koud/lauw water.

Let op! Gebruik geen wasmiddel of oplosmiddel en niet in warmwater of chemisch reinigen.

Drogen

Het verzwaringsvest van DIQIE kan niet in de droger. Na het wassen van een verzwaringsvest droog je het verzwaringsvest aan de buitenlucht.

Let op! Droog een verzwaringsvest niet op een radiator, bij vuur of bij kunstmatige warmtebronnen. Ook kan het verzwaringsvest niet worden gestreken.

Bij het opvolgen van bovenstaande was- en drooginstructies kan binnen een dag weer gebruikt worden gemaakt van het verzwaringsvest en blijft het verzwaringsvest veel langer mooi.

Lees de uitgebreidere wasinstructie hier

Vragen? Vul het contactformulier op deze website in. Of stuur een e-mail naar contact@diqie.nl

Laat een reactie achter